dilluns, 23 d’octubre de 2017

TREBALLEM PEL CLIMA DE LA CIUTATEl passat dimarts 17 d’octubre 35 persones de més d'una vintena d'entitats, entre les quals estava la nostra escola, es van trobar en la segona sessió de participació del Pla Clima i van treballar les línies d'acció que s'hi inclouen.La Sala Barcelona de l'Àrea d'Ecologia Urbana va acollir la segona sessió del procés de coproducció del Pla Clima de l'Ajuntament de Barcelona. En la fase d’aportacions, la participació va superar les 100 persones i les 40 organitzacions. Totes les contribucions prèvies s’han recollit a la plataforma Decidim Barcelona.

A la sessió, Irma Ventayol, coordinadora de l’Oficina de Sostenibilitat d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, va exposar la proposta d’estructura i continguts del Pla Clima i va detallar com s’han incorporat les aportacions del procés participatiu. El Pla serà un paraigua de caràcter integral i estratègic per orientar l’acció municipal a favor del clima amb voluntat comunicativa i pedagògica. El complementaran dos plans d’acció més detallats: el Pla d’Energia i Mitigació del Canvi Climàtic, que s’està actualitzant, i el nou Pla de Resiliència i Adaptació al canvi climàtic, a més de les mesures de justícia climàtica i impuls a l’acció ciutadana.

L’esborrany actual del Pla inclou 17 línies d’acció i obeeix a 7 valors de caràcter transversal per fer una Barcelona:


Socialment justa, que implementa polítiques i mesures considerant la diversitat socioeconòmica, de gènere, territorial i cultural de la seva ciutadania.
Habitable i segura, que permet viure de manera confortable, amb una ciutadania cohesionada, amb àrees verdes de qualitat i que genera espais segurs, amables i adequats per a tothom.
Saludable, on es respira un aire net, es promou una vida activa, es gaudeix d’espais públics de qualitat i en la qual es demostra que viure a Barcelona no és sinònim de renunciar a una bona salut.
Eficient i renovable, amb una mobilitat sostenible, que aprofita bé els seus recursos i tanca cicles.
Baixa en carboni i distributiva, que no depèn tant dels combustibles fòssils ni per generar energia ni per generar productes i serveis, i on els beneficis es distribueixen entre els seus habitants.
Que aprèn, que cada dia assaja solucions i no perd la memòria; que avança i millora dia a dia sabent, però, que encara li queda molt per aprendre.
Amb barcelonins/es compromesos/es, que tenen clar que amb la seva actitud poden canviar la realitat i protegir el futur per a les generacions futures.

Els participants van debatre en grups sobre aquestes línies d’acció per tal d’enriquir-les. Les aportacions de la sessió es poden consultar a la plataforma Decidim Barcelona.

Al novembre es presentarà la proposta de Pla Clima a la  23a conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (COP 23), que se celebrarà a la ciutat de Bonn, Alemanya.#ecoFEP #larevolucioverda #EscoleSostenibles #eskamotverd #sinoesaraquan #sinosomnosaltresqui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada