Qualsevol aliment que es trobi al supermercat ha viatjat, de mitjana, centenars de quilòmetres. Aquesta és una de les raons per les quals va sorgir fa tres dècades a Itàlia l’associació Slow Food. La conscienciació social ha anat en augment i cada cop hi ha més botigues i iniciatives que permeten comprar productes de proximitat. És la millor manera de reduir les emissions que genera el transport. Tot i que és possible mirar l’etiquetatge per garantir l’origen del que es compra, és fàcil entendre que menjar maduixes o cireres al gener no és gaire lògic. No és només un tema mediambiental, i és que comprant productes locals s’assegura la creació de riquesa a l’entorn i es manté l’activitat del sector primari.
Us proposem un joc. Us proposem 30 coses, senzilles i clares, que cada un de nosaltres pot fer per contribuir a lluitar contra el canvi climàtic. No hi ha excuses. Tots compartim la responsabilitat d'aturar l'escalfament. Hi som a temps, però hem d'actuar ja. Si no és ara, quan? Si no som nosaltres, qui?
dilluns, 23 de maig del 2016
MISSIÓ 17: Consumir més productes de temporada i de quilòmetre zero
Etiquetes de comentaris:
BcnescoleS,
canvi climàtic,
Consell ciutadà per la sostenibilitat,
Els petits canvis són poderosos,
Eskamot Verd,
JO CANVIO EL MÓN,
Km0,
larevolucioverda,
Quilòmetre zero
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada